Mielestäni yksi parhaimmista makuyhdistelmistä on mustikka, talkkuna ja maitorahka, ja näitä kaikkia löytyykin tästä jäätelöstä. Inspiraatio reseptiin tuli perinteisemmistä cookie dough-jäätelöistä, mutta tässä keksitaikina korvautui piirakkataikinalla. Maitorahka tekee kananmunattomasta jäätelöstä paksumpaa ja keventää sitä hieman, koska setissä on mukana myös sekä kermaa että voita. Hieman tuhtia, mutta sopii hyvin kesän finaaliksi. Kesä tuli ja meni, mutta jäätelö on ikuista.
Jäätelö
- 400 g maitorahkaa
- 2 dl maitoa
- 125 g sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl kermaa
Lisäksi mustikoita/mustikkahilloa
Sekoita maitorahka, maito ja sokerit keskenään tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä aineet keskenään ja kaada seos jäätelökoneeseen koneen ohjeen mukaisesti.
Taikina
- 50 g pehmeää voita
- 0,75 dl sokeria
- 2 rkl talkkunajauhoja
- n. 3 rkl vehnäjauhoja
- (ripaus kardemummaa)
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita.
Kun jäätelö on valmista, siirrä se pakkasenkestävään astiaan ja sekoita joukkoon taikinanmuruja ja mustikkaa. Anna jäätyä pakastimessa ennen tarjoilua.
No comments:
Post a Comment