Sunday, February 21, 2016

Tuorejuusto-suklaakeksit

Tämä on jatkoa Pinterestistä löytyneille herkuille, jotka muotoillaan peukalolla ja täytetään. Alkuperäisessä ohjeessa nämä olivat suklaatäytteisiä, mutta halusin päästä vihdoinkin kokeilemaan mustaherukkatuorejuustoa johonkin, joten otin mallia aiemmin tekemistäni Red Vevet peukkuleivistä. Herukan maku hukkui ehkä hieman suklaan alle mutta eipä nuo syömättä jää.

Keksit:
  • 225 g pehmeää voita
  • 200 g sokeria
  • 256 g /4,8 dl) vehnäjauhoja
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 muna
  • 2 rkl maitoa/kermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
Täyte:
  • 200g maustettua tuorejuustoa
  • 1 muna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maidon kanssa hyvin sekoittaen. Tee valmiista taikinasta palloja, paina niihin peukalolla kuopat ja paista 175°C:ssa n. 5 minuuttia kunnes pinta lakkaa kiiltämästä. Ota keksit pois uunista ja täytä kolot tuorejuusto-munaseoksella, tarvittaessa paina koloja lusikalla syvemmiksi. Paista vielä n. 7 minuuttia kunnes tuorejuusto on asettunut.


No comments:

Post a Comment