Monday, April 6, 2015

Nutella-juustokakku

Räjähtäneestä koristelusta huolimatta kakku oli mielettömän herkullinen
Puolet halua valmistaa kakku johtui puhtaasti kaikista
Oreo-evästevitseistä. Ihana Google Translate. 
Tähän ohjeeseen törmäsin kun kroatialainen nettituttavuuteni oli tykännyt siitä somessa. Alkuperäisissä kuvissa komeili uskomattoman ihanan näköinen kakku, jossa oli sekä tumma että valkoinen kerros sekä reunoille asti nostettu oreo-pohja kauniina mustana kontrastina valkoista osaa vasten. Niin ihanalta se näytti että ei kun ohje kääntäjään ja tekemään, nykyaikana kielimuurit eivät ole este vaan hidaste...

...Joten eihän siitä samanlaista silmänruokaa tullut kuin alkuperäinen, käytetty tekniikka kananmunien kanssa oli jotain mitä en ollut ennen kokeillut, ja serkun yllätysvierailun takia minulla ei ollut aikaa odottaa suklaakerroksen hyytymistä välissä vaan laitoin kaikki samalla kerralla vuokaan ja toivoin parasta.

Maku oli erinomainen, pohja on Domino-keksien ja Nutellan ansiosta mielettömän hyvää eikä täytteessä ollut moittimista vaikka pelkäsin, että se maistuisi munakkaalle.


Nutella-juustokakku

Ohje 16 cm:n vuoalle (tein kaksinkertaisena 26 cm:lle)

Pohja:

150 g Oreo-keksejä (korvattu Dominoilla)
40 Nutellaa
40 g sulatettua voita
30 g paahdettuja hasselpähkinöitä

Täyte:

2 munaa
50 g sokeria
250 g mascarponea
60 g tuorejuustoa
5 g liivatetta (käytin tupla-annokseen 4 kpl Meiran liivatteita ja hyytyi sopivan pehmeäksi)
80 g Nutellaa
40 g tummaa suklaata
2 dl kermaa

Pohja valmistetaan murskaamalla keksit ja paahdetut pähkinät (tosin käytin hasselpähkinärouhetta jota paahdoin kevyesti) ja sekoittamalla ne sula voi-Nutella-seokseen. Seos painellaan vuoan pohjalle ja reunoille suunnilleen yli puolenvälin. Jäähdytetään kylmässä.

Tumma suklaa sulatetaan Nutellan kanssa ja annetaan jäähtyä. Munat ja 30 grammaa sokeria vaahdotetaan kuuman vesihauteen päälle asetetussa kulhossa 10 minuutin ajan ja jäähdytetään (jos jollain on tarkempaa tietoa millä nimellä tekniikkaa kutsutaan tai muuta viisautta jaossa saa jakaa, olen melko varma että tässä mentiin metsään ja lujaa). Seos jäähdytetään hyvin, jonka jälkeen siihen lisätään mascarpone.

Tuorejuusto vaahdotetaan jäljelle jääneen sokerin kanssa. Kerma vaahdotetaan yksinään. Vaahdotusten jälkeen on neljä astiaa joissa on jotakin, kaikki niistä menossa samaan kakkuun. Yhteen näistä lykätään pakkauksen ohjeen mukaan käsitelty liivate ja setti puolitetaan niin, että toinen osa päätyy suklaakerrokseen ja toinen valkoiseen. Käännetty ohje ei antanut hirvittävän tarkkaa kuvaa siitä mikä näistä valkoisista oli se mikä puolitetaan mutta päädyin munavaahtoon. Tällöin kermavaahto tuli kokonaan suklaaseokseen. Sekoitin ensin pienen määrän kermavaahtoa jäähtyneeseen suklaaseen jonka jälkeen suklaa ja loput kermasta sekoitettiin keskenään. Liivate lisättiin munavaahto-mascarponen sekaan pienissä erissä hyvin sekoittaen. Sen jälkeen puolet siitä sekoitettiin suklaaseokseen. Munavaahdon loppuosaan lisättiin tuorejuusto.

Alkuperäisen ohjeen mukaan suklaaseos levitetään pohjan päälle ja annetaan kovettua pakastimessa n. 5 minuuttia jotta kerrokset eivät mene sekaisin. Koska minulla ei siihen aika riittänyt, levitin ensin suklaakerroksen ja sen päälle suoraan valkoisen osuuden. Koska näytti selvältä että seokset sekoittuvat keskenään, koetin marmoroida kakkua tiikerikakun tekniikalla ennen kuin luovutin senkin suhteen.

Hyytymisen jälkeen kakun voi koristella esim. pienillä pääsiäismunilla ja suklaalla. Tässä kakussa suklaaosa on paljon suurempi kuin valkoinen, johtuen mahdollisesti epäonnistuneesta munavaahdosta (luulen että sitä olisi pitänyt olla enemmän). Kermavaahtoa sain aikaan enemmän joten olisin voinut sekoittaa puolet kermasta suklaan kanssa, lisätä siihen tuorejuuston ja lopun kerman sitten munavaahtoon. Molempiin eriin olisi lisätty sitten liivate erillään. Mutta tehty mikä tehty, maku on omalla porukalla ollut aina kuitenkin se tärkein juttu.





No comments:

Post a Comment