Sunday, April 12, 2015

Kinkkukierteet


Kinkkukierteet ovat mukava välipala  tai herkullinen pieni suolainen tarjottava juhlissa. Sen pakastaminen onnistuu hyvin, joten niitä voi tehdä etukäteen ja lämmittää tarvittaessa. Ensimmäisen kerran näitä tarjottiinkin meillä valmistujaisjuhlissa, tosin mielestäni ne eivät vain olleet niin onnistuneita kuin mummon tekeminä. Syy siihen selvisi vasta hiljattain: ohjeesta olikin kolme erilaista variaatiota. Itse pidän tästä enemmän versiosta kuin perunahiutaleista tehdystä taikinasta, joka oli se millä tein näitä ensimmäisen kerran.


Kinkkukierteet

n. 30 kpl

Taikina
1,5 dl maitoaa
25 g hiivaa
0,5 munaa
vajaa 1 tl suolaa
75 g margariinia tai voita
n. 4 dl vehnäjauhoja

Täyte: 

150 g saunapalvikinkkua
pala purjoa
1 paprika
Oreganoa tai pitsamaustetta
2 dl juustoraastetta
1 tl hienonnettua roseepippuria

Lisäksi
100 g maustettua tuorejuustoa

Valmista täyte kuutioimalla kinkku ja paprika ja suikaloimalla purjo. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen.

Valmista pohja liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, muna ja osa jauhoista. Alusta taikinaan rasva ja loput jauhoista. Vaivaa taikinaa pöydällä ja kauli sitten suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle tuorejuustoa ja sen päälle täyte. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullista n. 1,5 cm:n levyisiä viipaleita. Asettele kiekot leivinpaperin päälle pellille makaamaan, voit halutessasi käyttää paperisia muffinssivuokia sillä täytettä saattaa valua pikkuisen. Kohota peitettynä hyvin, voitele ja paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi.

No comments:

Post a Comment