Wednesday, April 1, 2015
Kalapuikkoja ja vaniljavanukasta
Nyt kun pääsiäinen sattui tähän huhtikuun alkuun, jää toinen, vähän pienempi päivä huomiotta. Nimittäin kansainvälinen kalapuikkoja vaniljavanukkaalla (fish fingers and custard, fish custard lyhennetysti) -päivä, joka on 3.4. Sen vuoksi otinkin varaslähdön ja valmistin kyseisen sapuskan tänään. Pääsenkin sitten pääsiäiseksi toipumaan kokemuksesta äidin pöytään.
Mikäli Doctor Who ei ole tuttu ohjelma niin tämä makuelämys saattaa aiheuttaa kulmien kohottelua. 3. huhtikuuta 2010 oli päivä jolloin maailma sai ensimmäisen kerran kuulla tästä herkusta, jota sarjan näyttelijä ei itse muuten syönyt mutta mitäpä fanit eivät tekisikään autenttisuuden nimissä. Koska minäkään halunnut dipata oikeita kalapuikkoja vaniljasoosiin, tein keksejä jotka toivottavasti näyttävät kalapuikoilta. Edes pikaiselta vilkaisulta. Tarpeeksi hämärässä. Alkuperäinen ohje on Bakingdom -blogin sivuilta.
Kalapuikko-keksit
100 g pehmeää voita
1,5 dl tomusokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(Hieman sitruuna-aromia)
'Leivitykseen' ruskeita pipareita hienoksi jauheeksi murskattuna.
Vaahdota voi ja sokeri ja sekoita valmiiseen vaahtoon muna. Lisää joukkoon sekoitetut kuivat aineet sekä mahdollinen aromi. Anna valmiin taikinan olla jääkaapissa 20-30 minuuttia. Muotoile taikinasta pötköjä.
Kierittele pötköt piparimurussakunnes ne ovat kauttaaltaan sen peitossa, nosta pellille ja paina hieman päältä jotta keksit saavat kalapuikkomaisen muodon. Liian pyöreät päät voi halutessa leikata pois. Paista keksit 175 asteessa 15-20 minuuttia. (Tarjoa vaniljavanukkaan kanssa.)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment