Sunday, March 29, 2015

Suklaa-banaanimuffinssit

Tämä resepti löytyi erittäin kuluneesta (ja pahanhajuisesta) lehtiöstä, johon mummo sen oli joskus (22.3.01) kirjoittanut. Kulumisesta päätellen kyseisestä lehtiöstä löytyvät ne parhaimmat ohjeet, ainakin nämä muffinssit olivat herkullisia. Suklaarouheen jättäminen hieman isommiksi palasiksi teki leivoksiin mukavia sattumia. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kahvia, mutta koska itse en sitä juo ja taikina näytti sopivalta ilman sitäkin, laitoin vain tilkan maitoa, ja lopputulos oli juuri sopivan mehukas. Kuorrute jäi myös tekemättä kahvin puutteen takia.

Muotteina käytin erilaisia silikonimuotteja (Lidlin pikkukakut, Clas Ohlsonin pöllöt ja kirpparilöydöt), joista ainoastaan pöllöt näyttivät tarvitsevan voitelua silmien ja nokan kohdalle, muut irtosivat hyvin ilmankin.

Suklaa-banaanimuffinssit

n. 20 kpl

150 g voita
2 dl fariinisokeria tai 1,5 dl tavallista sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl kanelia
0,5 dl rouhittua suklaata
2 banaania
(1 dl vahvaa kahvia tai maitoa)

(Kuorrutus: tilkka vahvaa kahvia + tomusokeria)

Soseuta banaanit (keitä kahvi jos käytät sitä). Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen hyvin välillä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon banaanien ja kahvin tai maidon kanssa. Paista 200 asteessa 15-25 minuuttia. Kuorruta halutessasi kahvi-tomusokerikuorrutuksella.

No comments:

Post a Comment