Äiti pyysi tekemään jotain
kivaa pakastimessa pyörineestä mangososeesta hääpäivää juhlistamaan ja minähän
leivoin mielelläni. Inspiraatiota hain ties mistä blogista (en enää muista kun
siitä on jo kuukausi aikaa) mutta aikalailla omasta päästä tämä sitten syntyi.
Ensimmäistä kertaa kokeilin myös tuota koristelutapaa.
Juustokakku:
Pohja:
sulatettua
voita+suklaakeksimuruja irtopohjavuoan pohjalle tiivistettynä.
Täyte:
Täyte:
200 g tuorejuustoa
200 g turkkilaista jugurttia (tai maitorahkaa kun tuo teki vähän löysänoloista täytettä)
n. 3 dl mangososetta
Ripaus vaniljasokeria
Sokeria maun mukaan
200 g turkkilaista jugurttia (tai maitorahkaa kun tuo teki vähän löysänoloista täytettä)
n. 3 dl mangososetta
Ripaus vaniljasokeria
Sokeria maun mukaan
*
3 dl kermaa
n. 150 g valkosuklaata
7 liivatetta
n. 150 g valkosuklaata
7 liivatetta
Sekoita tähden yläpuolella olevat aineet keskenään. Kuumenna 1 dl kermaa ja sulata suklaa siihen. Jäähdytä (ajatuksena oli vaahdottaa seos mutta se ei jäähtynyt tarpeeksi kylmäksi siihen joten annoin olla). Vaahdota kerma ja lisää suklaa siihen. Sekoita tuorejuustoseokseen.
Anna liivatteiden liota ensin kylmässä vedessä. Liuota ne sitten kuumaan veteen, jossa pieni määrään sosetta. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen viimeisenä muiden joukkoon. Kaada seos pohjan päälle.
Koristelu:
Vadelmasosetta
Tiputa vadelmasosetta
pyöreiksi ympyröiksi kakun pinnalle. Kuvioi esimerkiksi hammastikulla vetämällä
pisaran läpi aloittaen pisaran ulkopuolelta ja jatkaen aina seuraavaan.
Puhdista tikku usein ja jatka kohdasta johon jäit. Käy kaikki pisarat läpi.
Anna kakun olla kylmässä kunnes se on kokonaan hyytynyt.
Anna kakun olla kylmässä kunnes se on kokonaan hyytynyt.


No comments:
Post a Comment