Sunday, March 29, 2015

Mango-valkosuklaajuustokakku


Äiti pyysi tekemään jotain kivaa pakastimessa pyörineestä mangososeesta hääpäivää juhlistamaan ja minähän leivoin mielelläni. Inspiraatiota hain ties mistä blogista (en enää muista kun siitä on jo kuukausi aikaa) mutta aikalailla omasta päästä tämä sitten syntyi. Ensimmäistä kertaa kokeilin myös tuota koristelutapaa. 

Juustokakku:

Pohja:
sulatettua voita+suklaakeksimuruja irtopohjavuoan pohjalle tiivistettynä.

Täyte:
200 g tuorejuustoa
200 g turkkilaista jugurttia (tai maitorahkaa kun tuo teki vähän löysänoloista täytettä)
n. 3 dl mangososetta
Ripaus vaniljasokeria 
Sokeria maun mukaan
*
3 dl kermaa 
n. 150 g valkosuklaata 
7 liivatetta

Sekoita tähden yläpuolella olevat aineet keskenään. Kuumenna 1 dl kermaa ja sulata suklaa siihen. Jäähdytä (ajatuksena oli vaahdottaa seos mutta se ei jäähtynyt tarpeeksi kylmäksi siihen joten annoin olla). Vaahdota kerma ja lisää suklaa siihen. Sekoita tuorejuustoseokseen.

Anna liivatteiden liota ensin kylmässä vedessä. Liuota ne sitten kuumaan veteen, jossa pieni määrään sosetta. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen viimeisenä muiden joukkoon. Kaada seos pohjan päälle.

Koristelu:
Vadelmasosetta

Tiputa vadelmasosetta pyöreiksi ympyröiksi kakun pinnalle. Kuvioi esimerkiksi hammastikulla vetämällä pisaran läpi aloittaen pisaran ulkopuolelta ja jatkaen aina seuraavaan. Puhdista tikku usein ja jatka kohdasta johon jäit. Käy kaikki pisarat läpi.
Anna kakun olla kylmässä kunnes se on kokonaan hyytynyt.

No comments:

Post a Comment