Friday, February 12, 2016

Elma-kakku: rukiinen kahvikakku

12.2. on Elman nimipäivä, ja koska se oli mummoni nimi, tuntui sopivalta leipoa tänään tämä kakku, jonka resepti löytyi hänen kokelmastaan. Yritin kerran aiemmin tehdä tätä mutta silloin minulla ei ollut piimää enkä tiennyt miten sitä voidaan tehdä itse leipomiseen, joten sillä kertaa teinkin jotain muuta. Nyt kaikki meni kuitenkin hyvin ja sain kakut onnistuneesti uunista. Reseptistä tulee tarpeeksi taikinaa suurikokoiseen vuokaan, itse tuplasin annoksen ja tein kolme pienempää kakkua (1,2-1,6 l vuoat).

Elma-kakku

4 munaa
2 dl sokeria
150 g voita
1 dl piimää
½ tl ruokasodaa
½ tl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa
1 tl kanelia
½ neilikkaa
3 dl ruisjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää puolet jauhoista vaahtoon varovasti sekoittaen, lisää sitten piimä ja voi ja sen jälkeen loput jauhoista. Laita taikina voideltuun korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175°C uunissa noin 1 tunti.

No comments:

Post a Comment