Tuesday, February 9, 2016

Red Velvet peukalokeksit

Aika nopeasti Pinterestiin liittymisen jälkeen tajusin, kuinka kohtalokkaan virheen olinkaan tehnyt. Ei tietenkään riitä että minulla on nykyisin kolme keskeneräistä virkkausprojektia, joista kaikki aloitin lähes samaan aikaan, mutta sieltä löytyy myös toinen toistaan herkullisemman näköisiä leipomuksia, joista nämä pääsivät ensimmäisinä kokeiluun näin ystävänpäivän lähestyessä.


Yksinkertaisesti sanoen, nam. Suklainen keksi, jossa täyte on kuin pieni juustokakku. Ja se muoto. En ollut tehnyt aiemmin peukalonjälkikeksejä, joten lievä pettymys oli että ohjeessa kerrottiin tekemään kuopat lusikalla. Huijausta, totesin siihen ja tein itse kaikki peukuttamalla. Ihan samannäköisiä näistä ei tullut kuin alkuperäisessä ohjeessa, lieneekö syynä se että näistä tuli huomattavan paljon pienempiä (ohjeen mukaan olisi pitänyt tulla noin puolet vähemmän), vai se että ajattelin all purpose flourin olevan jauhoa jossa mukana on leivinjauhe, joten tarkistamatta asiaa menin lisäämään sitä teelusikallisen mukaan vaikka ei olisi kai tarvinnut. Maussa ei kuitenkaan ollut moittimista.


Koska täyte loppui kesken muutaman keksin ollessa jäljellä, täytin viimeiset kolot Nutellalla, joka oli erittäin herkullinen vaihtoehto.


Red Velvet keksit tuorejuustotäytteellä

Keksitaikina:

  • 2,5 dl pehmeää voita
  • 1,2 dl fariinisokeria
  • 1 keltuainen
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • n. 5 dl vehnäjauhoja 
  • 2 tl tummaa kaakaojauhetta
  • punaista elintarvikeväriä 
+ kidesokeria koristeluun


Täyte:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 keltuainen
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 tl vaniljasokeria
(+ nonparelleja koristeluun)

Yhdistä kulhossa voi, sokerit ja keltuainen ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot sekä elintarvikeväriä kunnes taikina on halutun punaista (käytin Wiltonin pastaväriä n. 1 tl, mutta alkuperäisessä ohjeessa on käytetty 4 tl nimeltä mainitsematonta väriä, joten maun ja merkin mukaan). Paista testikappale: pyörittele taikinasta pallo ja kierittele se sokerissa, paina keskelle kuoppa ja paista 150°C:ssa n. 10 minuuttia. Mikäli keksi leviää ja menettää muotonsa, lisää jauhoja. Leivo valmis taikina kekseiksi kuten testikappale.


Keksien ollessa uunissa tee täyte sekoittamalla sen ainekset keskenään. Kun keksit ovat paistuneet ensimmäiset 10 minuuttia, ota pelti uunista ja paina lusikalla koloja syvemmiksi, mikäli ne ovat menettäneet muotoaan. Lusikoi koloihin täytettä ja koristele nonparelleilla jos haluat. Paista vielä n. 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.


No comments:

Post a Comment