Tänä vuonna Runebergin torttujen teemana näyttää olevan niiden tuunaus uuteen muotoon, joten tämä mummon resepteistä löytynyt ohje sopinee sekaan mukavasti. Ohjeen alkuperästä ei minulla ole tarkkaa tietoa, sillä se oli vuonna 1992 aloitetussa reseptivihkossa. Mahdollisesti se on bongattu sen ajan Mitä tänään syötäisiin-ohjelmasta (osassa vihkon resepteistä nimittäin löytyy teksti-tv:n sivunumero). Tavallisten Runebergin torttujen ohjeen löysin Pullahiiren blogista.
Runebergin kääretorttu
Gluteeniton
Pohja:
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 150 g mantelirouhetta
- ½ dl ruokaöljyä
- (1-2 tippaa karvasmanteliöljyä)
- Vadelmasosetta/-hilloa
- Tomusokeria
- Vettä


No comments:
Post a Comment