Wednesday, February 3, 2016

Runebergin kääretorttu


Tänä vuonna Runebergin torttujen teemana näyttää olevan niiden tuunaus uuteen muotoon, joten tämä mummon resepteistä löytynyt ohje sopinee sekaan mukavasti. Ohjeen alkuperästä ei minulla ole tarkkaa tietoa, sillä se oli vuonna 1992 aloitetussa reseptivihkossa. Mahdollisesti se on bongattu sen ajan Mitä tänään syötäisiin-ohjelmasta (osassa vihkon resepteistä nimittäin löytyy teksti-tv:n sivunumero). Tavallisten Runebergin torttujen ohjeen löysin Pullahiiren blogista.

Runebergin kääretorttu
Gluteeniton

Pohja:
  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 150 g mantelirouhetta
  • ½ dl ruokaöljyä
  • (1-2 tippaa karvasmanteliöljyä)
Väliin:
  • Vadelmasosetta/-hilloa
Koristelu:
  • Tomusokeria
  • Vettä
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita perunajauhot ja kaakao, yhdistä öljyyn karvasmanteliöljy, jos käytät sitä. Lisää varovasti sekoittaen kuivat aineet munavaahtoon, sekoita sitten sekaan öljy. Paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt levy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Irrota paistossa käytetty paperi. Levitä levyn päälle vadelmahillo ja kääri levy rullalle. Mikäli hillo on liian jäykän oloista levitettäväksi, pehmetä sitä sekoittamalla lusikalla, sillä pohja ei kestä rankkaa käsittelyä. Koristele tomusokeri-vesiseoksella.


No comments:

Post a Comment